To portretter. Til venstre. Marit Breivik, tidligere landslagssjef for håndball for kvinner fotografert utendørs. Til høyre: nåværende landslagssjef Thorir Hergeirsson på sidelinja under kamp.
Tidligere landslagssjef for håndball for kvinner, Marit Breivik, og nåværende landslagssjef, Thorir Hergeirsson, forteller om hvordan de utøver involverende lederskap i praksis.

Marit Breivik og Thorir Hergeirsson har praktisert involverende lederskap i flere tiår. Det er ikke så «lett» som det høres ut som.

Det er tidkrevende arbeid. Belønningen kommer når de skaper resultater i verdens­klasse, og lag og enkelt­personer føler de har bidratt. På ekte.

Den svenske Byåsen-spilleren Mia Hermansson Høgdahl løp bort til sidelinja under kamp, satte hendene på lårene og ropte til trener Marit Breivik:  «Tjata inte, Marit!». 

Foranledningen var at Breivik hadde stått på sidelinja og ropt ting som: «Skyt, Mia», «Hjem i forsvar»

Det var masse folk i hallen, og det ble helt stille etter utbruddet der Høgdahl ba treneren om å slutte å mase.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS