Ledelse

Fra venstre: Dave Gilboa og Neil Blumenthal, to av gründerne av Warby Parker, deler på jobben som toppsjef, CEO, i brilleselskapet. Å ha to personer i toppjobben istedenfor én, er bare et av mange grep de har tatt for å redusere risiko.

Menneskene bak de originale ideene

Menneskene bak de originale ideene, folk som får endringer til å skje, er kanskje ikke helt som du tror.

Publisert Sist oppdatert

De var studenter, redde for å ta risiko og trege med å lansere det nye selskapet sitt. De gjorde likevel suksess med e-handel av briller. Martin Luther King jr. kjente på frykt, skrev om natten og forandret på talen sin helt til han gikk på talerstolen. «I have a dream»-talen ble historisk.

I 2009 kom det noen studenter til Wharton-professor Adam Grant og lurte på om han ville investere i et selskap de hadde på gang. Han sa nei, og i boken «Originals», som kom ut noen år senere, forteller professoren at dette er den dårligste økonomiske beslutningen han har tatt noen gang. For det skulle vise seg at det selskapet som hadde han sagt nei til, var det et selskap som i 2015 skulle bli kåret til verdens mest innovative selskap. Studentene som startet selskapet hadde klart å bygge en stor og sterk brille-merkevare. De årlige inntektene til bedriften lå på rundt 100 millioner dollar, og selskapet var verdsatt til over en milliard.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS