Ledelse

Militærledelse: Fra ghettoen til ledertopp

Det var hæren som løftet Manuel Knight opp fra Atlantas kummerlige ghetto og som gjorde at han til slutt endte i Sverige, som en av verdens mest ettertraktede foredragsholdere innen ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Manuel Knight vet hvordan man lager gull av gråstein. Født inn i den dystre slummen i Perry Homes, Atlanta, har han et særdeles godt sammenlikningsgrunnlag hva gjelder livets opp- og nedsider. I 2009 tjente han ifølge den svenske avisa Dagens Industri ni millioner på å reise rundt med motivasjonsforedragene sine. Nylig ble han invitert til Oslo, med foredraget «The Challenge of High Performance Leadership». Knight var tidlig bestemt på at ville ut i verden, og ikke ende sine dager i ghettoen.

– Jeg så på moren min og visste at det ikke var dette jeg ville. Da jeg forsto at det var en verden utenfor, bestemte jeg meg for å komme meg vekk fra Perry Homes så fort jeg kunne.

«Jeg kommer ikke tilbake»

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS