Mina Gerhardsen overtar som barneombud. Dette bildet er fra 2019.
Mina Gerhardsen overtar som barneombud. Dette bildet er fra 2019.

Mina Gerhardsen blir nytt barneombud

Mina Gerhardsen blir barneombud etter Inga Bejer Engh. Gerhardsen er i dag generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen. 

Publisert Sist oppdatert

48-åringen Mina Gerhardsen har vært toppleder i Nasjonalforeningen for folkehelsen siden 2019.

Hun blir ansatt som barneombud på åremål for en periode om seks år. Gerhardsen tiltrer fra det tidspunktet Barne- og familiedepartementet bestemmer, opplyser regjeringen etter statsråd fredag.

Hun har også lang bakgrunn i Arbeiderpartiet. Blant annet har hun vært politisk rådgiver og statssekretær ved Statsministerens kontor under Jens Stoltenbergs regjeringstid og statssekretær i Kulturdepartementet.

Barnebarn av landsfaderen

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) innkalte fredag til pressetreff for å kunngjøre navnet på det nye barneombudet. Det var knyttet stor interesse til utnevnelsen, særlig fordi det sto en rekke kjente navn på søkerlisten.

Gerhardsen er barnebarn av Einar Gerhardsen, gjerne omtalt som landsfaderen, og hun er datter av tidligere statsråd Tove Strand og byrådsleder i Oslo Rune Gerhardsen.

Det nye barneombudet er også søster til sittende utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen.

Folkehelse-engasjert

Før hun begynte i Nasjonalforeningen for folkehelsen, jobbet 48-åringen i rusfeltets samarbeidsorganisasjon Actis og i Norad.

Hun har engasjert seg i en rekke temaer knyttet til folkehelse, blant annet har hun markert seg som en forkjemper for gratis skolemat.

Inga Bejer Engh tiltrådte som barneombud i 2018. I november i fjor kunngjorde hun at hun ville gå over i ny jobb som assisterende sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), og hun har allerede begynt i den nye jobben.

Powered by Labrador CMS