Ledelse

Misfornøyde blir værende

Misfornøyde ansatte blir værende i jobben.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse Accenture har gjort blant 3400 ansatte i 29 land, viser at over halvparten av de spurte er misfornøyde med jobben sin. Like fullt planlegger 70 prosent å bli værende i jobben.

I Norden har rundt hundre personer deltatt i undersøkelsen. Resultatene indikerer at de nordiske medarbeiderne er noe mer fornøyde med jobben enn man er i resten av verden (45 % misfornøyde i Norden versus 57,5 % misfornøyde globalt) Tilsvarende ønsker noen flere å bli i jobben sin i Norden sammenlignet med globalt (80% i Norden versus 70% globalt).

Den viktigste grunnen til at de ansatte er misfornøyde, er at de mener at de er underbetalte (47 prosent av kvinnene, 44 prosent av mennene), viser den globale undersøkelsen. Mange mener dessuten at de ikke får mulighet til å vokse i jobben (36 prosent av kvinnene, 32 prosent av mennene).

Løsningen er imidlertid ikke nødvendigvis høyere lønn, mener Elise Sporstøl, manager i Accenture Norge.

– Å øke lønnen er kanskje ikke gjennomførbart for bedriftene. Der finnes andre tiltak, og mange av de misfornøyde ønsker å ta tak i sin egen situasjon. Mange av dem ønsker å bruke energien sin på å utvikle kunnskap og kompetanse, sier Sporstøl.

Accenture gir følgende råd til arbeidsgivere med misfornøyde ansatte:

  • Lytt til dine ansatte.
    Årsaken til at den enkelte er misfornøyd varierer fra person til person, så du må lytte til den enkelte og finne ut hvilke bekymringer og ønsker den enkelte har.
  • Du må handle når du har lyttet.
    Det er svært viktig å gjøre noe med den informasjonen du har fått, ellers får du bare ansatte som blir enda mer frustrerte. Sørg for at de får videreutdanning, kursing eller lederutviklingsprogrammer, og vis dem karrieremulighetene som finnes internt.
  • Kommuniser.
    Det er alltid mange ansatte som ikke vet nok om hva arbeidsplassen faktisk kan bidra med av kunnskapsutvikling og karrieremuligheter. Sørg for å fortelle dem det, om og om igjen.

Les også:Kvinner mindre ambisiøse

Powered by Labrador CMS