Ledelse

Sliter du med nettverksbygging? Det kan være lurt å ta kontakt med gamle kjente.

Misliker du nettverksbygging?

Start med det minst skumle: Ta kontakt med gamle kjente.

Publisert Sist oppdatert

Alle trenger nettverk, konstaterer blogger Eric Barker, som gir råd om nettverksbygging til folk som misliker å drive med den slags.

For å underbygge rådet om å oppsøke gamle kjente, viser Barker blant annet til en studie gjort av Daniel Z. Levin, Jorge Walter og J. Keith Murnighan. I en artikkel som ble publisert i Organization Science i 2011 konstaterer forfatterne at litteratur om sosiale nettverk gjerne hevder at sosiale bånd må vedlikeholdes jevnlig for å ha verdi. En studie de selv har gjort viser imidlertid noe annet.

I studien fikk de tre artikkelforfatterne MBA-studenter til å ta kontakt med kjente som de ikke lenger hadde noen kontakt med for å spørre om råd angående et viktig jobbprosjekt. Resultatene viste at ny kontakt med gamle bekjente ga bedre resultater enn kontakt med nåværende nettverk.

Studien viste at det å ta opp igjen kontakten med folk man har hatt sterke bånd til, ga fordeler man vanligvis forbinder med både svake sosiale bånd (effektivitet og nyhetens interesse), og sterke bånd (tillit og delte perspektiver).

Ut fra denne studien kan det altså se ut til at gamle kontakter kan være en undervurdert kilde til ny kunnskap og nye sosiale bånd, konstaterer Barker i sitt innlegg hos businessinsider.com.

Powered by Labrador CMS