Ledelse

Direktør ved Munch-museet Stein Olav Henrichsen.

Museumsdirektør mener nordmenn har svak kunstforståelse

Direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet mener nordmenn trolig har svakest estetisk sans i Europa. Han etterlyser mer begeistring for de offentlige investeringene i kunstfeltet.

Publisert Sist oppdatert
Museumsdirektøren peker på at Munch-utstillingene deres trekker et svært ungt publikum i utlandet, noe som ikke er tilfelle i Norge.

– Mange nordmenn mangler dessverre interesse og forståelse for kunst. Det gjør at kunsten som helhet er svakt forankret i norsk offentlighet. Vi er en svært ung nasjon kulturelt sett, sier han til Dagbladet.

Henrichsen mener debatten om nytt Munch-museum stort sett handler om penger, teknikaliteter og driftskostnader.

– Jeg kunne tenke meg en større begeistring og anerkjennelse for hvordan våre politikere nå investerer og løfter fram kunsten som en viktig del av samfunnsutviklingen i Oslo, sier han.

Ifølge Henrichsen er Norge uhyre dårlig til å gi barn estetisk kompetanse i form av interesse og forståelse for kunst.

– Alle de oljefinansierte kulturløftene kan uansett ikke bøte for at vi trolig har svakest estetisk sans i hele Europa, sier han til avisen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS