Ledelse

Næringsminster Jan Christian Vestre er utålmodig på vegne av norske kvinner og vil ha flere kvinner inn i ledelsen av norske selskaper og i styrer. Foto. Caroline M. Svendsen

Næringsministeren er utålmodig – vil ha økt kvinneandel i styrer og ledelse

Næringsminister Jan Christian Vestre sier han er villig til å gjøre «drastiske ting» for å øke kvinneandelen i norske styrer og i toppen av selskaper.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er mer enn villig til å gjøre drastiske ting for å øke likestilling, mangfold og inkludering, sa næringsminister Jan Christian Vestre.

Ordene falt i forbindelse med at Jan Christian Vestre var en av innlederne på She Conference torsdag. Formålet med She Conference er å skape fremskritt mot kjønnsbalanse i næringslivet. Konferansen avholdes årlig.

I innlegget viste Vestre til at det var kun 30 prosent norske kvinnelige gründere, 19.6 prosent av styremedlemmer i private selskaper som var kvinner, og at bare 14 prosent av Norges 200 største selskaper er kvinner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS