Ledelse

Harvard-professor Claudia Goldin snakker til pressen etter at det ble klart at hun tildeles Nobels minnepris i økonomi. NHH-professor Astrid Kunze (det lille bildet) sier Goldins forskning har vært svært innflytelsesrik.

NHH-professor: – Mange har ventet lenge på en nobelpris som framhever kjønnsulikheter i arbeidsmarkedet

Den amerikanske Harvard-professoren Claudia Goldin får Nobels minnepris i økonomi.

Publisert Sist oppdatert

Harvard-professor Claudia Goldin (77) får Sveriges Riksbanks pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel for 2023. Dette ble kunngjort i går, mandag. Goldin er kjent for sin forskning om kvinner i arbeidsmarkedet, og Sveriges Riksbank viser til at hun har fremmet forståelsen av kvinners rolle i arbeidslivet, skriver NTB. Goldin sier til AFP prisen er en viktig anerkjennelse for kvinnelige økonomer som forsker på ulikheter i arbeidsmarkedet.

– Det er en viktig pris, ikke bare for meg, men for de mange som arbeider innenfor dette feltet og som forsøker å forstå hvorfor det er så mye endring i samfunnet, men likevel så store lønnsforskjeller, uttaler Goldin.

– Gledelig pris

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS