Nicolia Tangen er suveren, men omstridt. En unik leder for norske forhold, mener Magne Lerø. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nicolai Tangen: Suveren og omstridt

Nicolai Tangen trenger ikke bry seg med sine mange kritikere. Han er en vinner av et annet kaliber, som på rekordtid har fått innpass i den internasjonale eliteklassen av ledere, skriver Magne Lerø.

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Norge er i minste laget for Nicolai Tangen. Det var da også i utlandet, i Storbritannia, med tilliggende skatteparadisisk herlighet, han bygget seg opp som milliardær – fra grunnen av.

Tangen er unik. Han var svart belte i hedgefondforvaltning. Der andre investorer tjener en million, drar Tangen inn en milliard, nesten. Forklaringen er teft, et analytisk hode og vilje til å ta risiko.

Han er en kunstsamler i internasjonal klasse. Det er mange rikinger som kjøper kunst for milliarder. Tangen vet hva han holder på med. Han har en mastergrad i moderne kunst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS