Ledelse

Tidligere administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Norsk industri brukte 2,4 millioner på jakt og sjøfly

– Styret var svært uenig i denne type relasjonsaktivitet. Styret mislikte dette sterkt. Stein Lier-Hansen var godt kjent med sakskomplekset og valgte selv å si opp.

Publisert Sist oppdatert

­Det skriver styreleder Ståle Kyllingstad i en epost til E24. Kyllingstad tegner dermed et annet bilde av Lier-Hansens avgang fra Norsk industri, NHOs største bransjeforening, enn det som kjent da han varslet sin avgang 1. desember 2023.

Håndterte leieforholdet

Fra 2015 til høsten 2023 leide Norsk Industri et jaktterreng med hytte på Hardangervidda. I fire år av perioden leide de også inn et sjøfly.

Norsk Industri betalte over 1,1 millioner kroner for leie av jaktområdet og hytta, samt 1,3 millioner kroner på sjøfly til og fra området, skriver styreleder Ståle Kyllingstad i en epost til E24.

– Da styret ble kjent med saken besluttet styreleder umiddelbart, 9. oktober, å avvikle leieforholdet og avslutte denne type relasjonsaktivitet, skriver Kyllingstad, som har vært styreleder i selskapet siden 2021.

Det var tidligere direktør Stein Lier-Hansen som håndterte leieforholdet. Han var leder av arbeidsgiverorganisasjonen fra 2006 til han gikk av ved utgangen av 2023.

«Helt innenfor»

Lier-Hansen sier til avisen at han mener bruken av området var «helt innenfor», og at administrasjonen i Norsk Industri var kjent med leieavtalen.

Lier-Hansen forteller til E24 at han allerede i august i fjor ble bedt om å planlegge avgangen og at valget om å slutte i fjor høst ikke hadde noe med saken om jakthytta å gjøre.

Powered by Labrador CMS