Stort i Norge. Kårstø prosessanlegg i Nord-Rogaland. Herfra eksporteres gass gjennom rørledning til Tyskland.

Norsk lederkvalitet: For mye makt på for få hender

Norsk økonomi er altfor ensidig og for avhengig av energi- og havbrukssektoren. Derfor faller Norge på global eliterangering. Den norske ledereliten blir ikke lenger vurdert med «meget høy elite-kvalitet». Nå må våre ledere ta til takke med «høy elite-kvalitet».

Publisert Sist oppdatert

«The Elite Quality Index 2024» er en internasjonal rangering fra St. Gallen-universitetet i Sveits som søker å måle i hvilken grad elitene i 151 land bidrar til verdiskapende utvikling i de samfunnene de opererer i.

Indeksen måler den makten de økonomiske og politiske elitene faktisk har, og hvordan disse bidrar til økonomisk og politisk utvikling. Forskerne ved St. Gallen mener at man ved å analysere hvordan elitene i et land ter seg og bidrar, så kan man lettere vurdere hva slags muligheter for vekst og utvikling som eksiterer i et land.

Rapporten stiller et enkelt hovedspørsmål: Gitt at alle samfunn alltid vil ha eliter – vil elitene skape verdier, eller vil de trekke verdier ut av samfunnet der de fungerer?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS