Ledelse

Den norske eliten, ved noen av dem. Denne gjengen er 8. best i verden, ifølge en fersk rapport.

Norsk lederskap er rangert på åttende plass i ­verden

I en ny analyse, har universitetet St. Gallen rangert den politiske og økonomiske eliten i 151 land. Norge plasseres på en pen åttendeplass. Vår styrke er sterke institusjoner, men vi bør kvitte oss med olje­avhengigheten og unngå at verdiene tilfaller «noen få».

Publisert Sist oppdatert

«The Elite Quality Index 2021» er en internasjonal rangering fra St. Gallen-universitetet i Sveits som gir innsikt i de nasjonale elite-systemene og deres forventede verdiskapende effekt på samfunnet post-korona. Indeksen søker å måle i hvilken grad elitene i 151 land bidrar til utvikling i de samfunnene de opererer i.

Spesielt måler indeksen den makten de økonomiske og politiske elitene faktisk har, og hvordan disse bidrar til økonomisk og politisk utvikling. Forskerne mener at man ved å analysere hvordan elitene i et land ter seg og bidrar, så kan man lettere vurdere hva slags muligheter for vekst og utvikling som eksiterer i et land.

Rapporten stiller et enkelt hovedspørsmål: Gitt at alle samfunn alltid vil ha eliter – vil elitene skape verdier, eller vil de trekke verdier ut av samfunnet der de fungerer?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS