Ledelse

Morten Wierød (52) blir toppsjef i den svensk-sveitsiske industrigiganten ABB.

Norske Morten Wierød blir toppsjef for ABBs 105.000 ansatte

Morten Wierød overtar som toppsjef i den internasjonale industrigiganten ABB, et selskap som overgår selv Equinor i markedsverdi.

Publisert Sist oppdatert

Han tiltrer 1. august og blir dermed en svært få nordmenn på toppen av et stort internasjonalt selskap.

ABB har sin hovedvirksomhet innen produkter og teknologiske løsninger innen kraft og automasjon.

Mer verdt enn Equinor

ABB er børsnotert i Sverige og Sveits, og markedsverdien er hele 871 milliarder norske kroner. Selv ikke Norges suverent største selskap, Equinor kan matche det. I skrivende stund er markedsverdien av Equinor 865 milliarder kroner.

LES MER | Fikk du med deg artikkelserien vår om norske toppledere? Her er den

ABB er også godt representert i Norge, med hovedkontor på Fornebu og kontorer i Skien, Kokstad, Ulsteinvik, Hammerfest, Stavanger, Bryne, Trondheim og Stord.

Lang fartstid

Wierød, som opprinnelig er fra Skien, har jobbet i det svensk-sveitsiske industrikonsernet siden 1998, en del av konsernledelsen har han vært siden 2019. I dag leder Wierød forretningsområdet Electrification.

Morten Wierød har ifølge sin egen cv en mastergrad i elektroteknikk fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

– Jeg er takknemlig for at styret har gitt meg muligheten til å lede dette flotte selskapet med dets folk og teknologier som er kjernen i å bygge et lavkarbonsamfunn, sier Wierød i en pressemelding fra ABB.

Powered by Labrador CMS