Ledelse

Orklas konsernsjef Bjørn Wiggen lanserte Orklas nye strategi på Orklas kapitalmarkedsdag i lokalene til London Stock Exchange onsdag.

Orkla blir et rent merkevareselskap

Selger unna virksomheter for rundt 30 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Det er julaften. Dette har vi ventet på lenge. Aksjonærene i Orkla har nå vært sultefôret i årevis med en avkastning som er langt dårligere enn hovedindeksen. Nå tror jeg det blir andre boller. Kanskje får vi se oppimot en dobling i løpet av to-tre år, sier Jan Petter Sissener til Dagens Næringsliv. Partneren og forvalteren i Sissener sier dette etter å ha hørt Orklas konsernsjef Bjørn Wiggen lansere Orklas nye strategi på Orklas kapitalmarkedsdag i lokalene til London Stock Exchange onsdag.

Orkla-kursen åpnet med sterk oppgang, etter at Orkla varslet ekstraordinært utbytte på fem kroner per aksje. Totalt deler selskapet ut over fem milliarder kroner, hvorav 1,2 milliarder til hovedaksjonær og styreleder, Stein Erik Hagen.

Nå er selskapets strategi vedtatt av styret. Tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahls mangeårige strategi om Orkla som et konglomerat ryker. Orkla skal bli det ledende norske merkevareselskapet.

Ifølge Wiggen ligger det an til salg av virksomheter, priset til rundt 30 milliarder kroner av analytikerne, skriver Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS