Ledelse

Outsourcing i turbulente tider

Flere norske bedrifter kjøper tjenester fra utlandet.

Publisert Sist oppdatert

Finanskrisen ser ikke ut til å ha bremset norske bedrifters hang til å overføre oppgaver som IT og andre kunnskapsbaserte funksjoner til eksterne tjenesteleverandører.

Nærmere seks av ti bedrifter oppgir at de fortsetter som planlagt med sine outsourcingsprojekter, viser en studie postdoktor Hans Solli-Sæther og professor Petter Gottschalk ved Handelshøyskolen BI har gjennomført blant Norges 500 største bedrifter.

Ledere fra 157 virksomheter deltok i undersøkelsen, og bare 16 prosent av virksomhetene vurderer å utsette pågående og planlagte prosjekter på grunn av kostnadene.

Funnene i studien «Outsourcing i turbulente tider» peker dessuten i retning av at norske bedrifter i større grad enn før kjøper kunnskapstjenester fra utlandet. En av fire tjenesteleverandører (25 prosent) befinner seg utenfor Norges grenser. Dette er markant økning sammenlignet med en tilsvarende undersøkelse fra 2007. Da var i underkant av en av fem tjenesteleverandører utenlandske (19 prosent).

En av grunnene til at bedrifter velger å outsource kunnskapstjenester er at det kan gi kostnadsbesparelser. BI-studien viser at bedriftene i undersøkelsen i nyere tid har satt i verk ytterligere tiltak for å oppnå ytterlige besparelser i allerede inngåte avtaler med eksterne leverandører, melder bi.no.

Powered by Labrador CMS