Ledelse

Chelsea-manager Thomas Tuchel feirer med den store pokalen etter at hans engelske lag 29. mai hadde slått et annet engelsk lag, Manchester City, i finalen i verdens største klubbturnering, den europeiske Champions League.

På toppen i verdens beste liga

Premier League – toppdivisjonen av engelsk fotball – er verdens mest populære sportsliga. Det har gitt et enormt fokus på lagene, spillerne – og ikke minst trenerne, eller managerne som de kalles i dag.

Publisert Sist oppdatert

Sist helg vant Chelsea finalen i Champions League. Londonlaget slo Manchester City 1 – 0 i det som er verdens største turnering for klubblag. To engelske lag var altså i finalen, og det var ikke første gang. Hvorfor er engelsk klubbfotball best i verden? Mange mener det har med trenerne å gjøre − eller managerne, som de gjerne omtales som. Verdens beste fotballedere lokkes til fotballøya av god lønn og gode spillere.

Mange av verdens beste managere leder engelske toppklubber. Det er nok å nevne navn som Josep Guardiola, Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti og kanskje også trekke med Ole Gunnar Solskjær i dette eminente selskapet. Betegnende er kanskje det faktum at det i dag er få britiske managere som leder klubber helt i toppen av den engelske ligaen. Brenda Rogers i Leicester City er i så måte et av unntakene.

Ifølge Seamus Kelly er det i England i dag en oppfatning av at utenlandske managerne er bedre. Han er foreleser og direktør for Centre for Sport Studies ved University College Dublin. I nesten 15 år har han forsket på rollen til den profesjonelle fotballmanageren. Han har også selv spilt som keeper i både Irland og England på 90-tallet og inn i dette århundre. Blant annet spilte han for engelske Cardiff.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS