Ledelse

– Det vanskeligste med ledelse er til en hver tid å ha kontroll på hver detalj som skjer i butikken. Hva er solgt, og hvem sa hva – til hvem? sier Big Dipper-sjef Andreas Leine Jakobsen.

Platepusheren

Sjefen for platebutikken Big Dipper, Andreas Leine Jakobsen, gleder seg til den dagen han kan gå hjem fra butikken – vel vitende om at han er overflødig som leder. Da kan han gjøre det han liker best: Å selge LP-plater.

Publisert Sist oppdatert

Jakobsen har vært viktig for det voldsomme oppsvinget i salget av LP-plater de siste årene. Siden 2010 har LP-salget mer enn tredoblet seg, og da er ikke tall fra det store bruktmarkedet tatt med i regnestykket. CD-salget har gått ned med en tredjedel i den samme perioden, mens nedlastning og streaming også har tredoblet salget i antall kroner.

Bruk av sosiale medier, salg av platespillere og utstyr, samt konserter med både kjente og ukjente artister i butikken, har vært avgjørende for suksessen, mener han selv.

Mellom 2006 og 2010 solgte platebutikken, som ligger i Møllergata i Oslo, over 1000 platespillere. Ja, du leste riktig: De runde tallerkenene som vi brukte i gamle dager, der du slipper stiften forsiktig ned på plata og får en organisk, knitrende og luftig peiskoslyd i retur, selges hver eneste dag på Big Dipper. Platespillerne var stuet vekk i kjellere og på loft over hele Oslo, men Jakobsen fikk musikkelskerne i hele byen til å kjøpe nye. Da dette salget begynte å ta av, hadde butikken knekt koden for vinylsalget, mener Jakobsen:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS