Ledelse

Norturas konsernsjef Anne Marit Panengstuen bruker gjerne den tiden som er nødvendig for å skape enighet i ledergruppa om store beslutninger.

Prioriterer samstemt konsernledelse

Norturas toppsjef Anne Marit Panengstuen mener ledere må tenke mer på hvor lang tid det går før en beslutning er iverksatt – og mindre på hvor fort beslutningen tas.

Publisert Sist oppdatert

– Det er jo ikke beslutningen eller beslutningstempoet i seg selv du skal måles på. Mye viktigere er det å måle hvor lang tid det går fra beslutningen er tatt til den faktisk er implementert. Det er jo det som teller, sier hun.

Siden 1. september 2019 har Panengstuen ledet samvirket Nortura SA, Norges suverent største kjøtt- og eggprodusent med nesten 5.000 ansatte, og eid av over 18.000 bønder. Å få orden på økonomien er et hovedoppdrag etter at den forrige sjefen måtte gå på dagen.

Markedet er tøft, konkurransen hard: Nortura har innenfor sine områder, inkludert den omstridte produksjonen for kjedenes egne merkevarer (EMV) en markedsandel på drøye 44 prosent i dagligvare.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS