Ledelse

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen mener kinesiske karanteneordninger og obligatorisk testing ved grensen bør tas i bruk for å få ned importsmitten. Her fra pressekonferansen i Oslo rådhus torsdag om nye koronatiltak i Oslo fram mot jul.

Raymond Johansen foreslår kinesisk testregime ved grensen

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo frykter smitte fra folk som reiser til utlandet i julen. Nå ber han helseministeren se til Kina for inspirasjon.

Publisert Sist oppdatert

– Hvorfor ikke ha det som i Kina, for eksempel? Kommer du til Beijing, så blir du møtt av «romvesener» som overhodet ikke har kontakt med deg. Helt isolert. Du kommer til et hotell, må være på et rom i ti dager og får mat gjennom veggen, hadde jeg nær sagt. I veldig mange av de landene som nå har lyktes med dette, er man underlagt utrolig strenge regimer, sier Johansen til NTB.

Helseminister Bent Høie (H) har derimot lite tro på en kinesisk løsning for Norge.

– Jeg tror nok at vi har mye å lære av Kina, men det er også ulik kultur. Så det som fungerer i Kina, vil ikke nødvendigvis fungere i Norge, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS