Ledelse

Referansesamtalen nedprioriteres

Annen hver leder med personalansvar setter bare av 10 minutter eller mindre til referansesamtalen i forbindelse med rekrutteringer.

Publisert Sist oppdatert

Dette til tross for at en like høy andel opplever jobbsøkers referanser som troverdige.

– Et stort paradoks, sier administrerende direktør Hanne Zimmermann i Xtra personell i en pressemelding.

Resultatene fremkommer i en lederundersøkelse Xtra personell har gjennomført blant 512 norske ledere med personalansvar.

Hele 49 prosent av de spurte vedgår at de bruker beskjedne 10 minutter eller mindre på referansesamtalen i forbindelse med nyansettelser. 14,3 prosent blåser faktisk gjennom samtalen på mindre enn fem minutter og kun 16,3 prosent setter av mer enn et kvarter på denne samtalen.

– Dette tyder på at mange ledere har en noe stemoderlig tilnærming til slike samtaler. 10 minutter på en referansesamtale er nok i snaueste laget for å kunne vurdere en jobbsøkers reelle kvalifikasjoner til en ny jobb. Slike intervjuer blir fort en «proformasamtale» hvor man kun stiller de opplagte spørsmålene om hvordan vedkommende fungerte i sin tidligere jobb, i stedet for å gå i dybden på jobbsøkers egenskaper og kvalifikasjoner i henhold til de kravspesifikasjonene som fremkommer i den nye stillingsbeskrivelsen, sier administrerende direktør Hanne Zimmermann i Xtra personell.

Powered by Labrador CMS