Ledelse

Illustrasjonsfoto

Rutinearbeid kan føre til juks

Dersom en ansatt blir satt til å gjøre de samme oppgavene om og om igjen kan det føre til regelbrudd og uetisk oppførsel, viser et nytt eksperiment.

Publisert Sist oppdatert

En ansatt som bryter regler er lite attraktiv for en arbeidsgiver – om det skulle være å lekke bedriftshemmeligheter eller bare å jukse litt på måltallene. For å redusere dårlig ansattatferd prøver bedrifter ofte å skape normer og retningslinjer for å holde sine ansatte innenfor et etisk gjerde.

Men det fungerer ikke alltid, for uetisk atferd, regelbrudd og juks er ikke alltid et bevisst valg. Denne typen oppførsel kan oppstå ubevisst over tid. Det viser ny forskning fra førsteamanuensisene Rellie Derfler-Rozin ved Universitetet i Maryland, Celia Moore ved Bocconiuniversitetet i Milano, og Bradley Staats ved Universitetet i Nord-Carolina, som også har blitt publisert i tidsskriftet Organizational Science.

Regelbrudd på autopilot

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS