Ledelse

Sett deg mål på en god måte

Velg deg mål som betyr noe for deg og som er i tråd med de verdiene du har.

Publisert Sist oppdatert

Det å ha noen mål i her i livet – herunder arbeidslivet – kan bidra til å gi tilværelsen retning. Det er imidlertid mange av oss som strever både med å sette seg gode mål og med å nå dem, konstaterer Michelle McQuaid i en artikkel hos Psychology Today.

Klare, spesifikke og personlige

McQuaid har intervjuet professor og psykolog Edwin Locke, som er et kjent som en pioner innenfor forskningen på målsettingsteorier. Locke og kollegene har gått igjennom 35 år med forskning på målsetting og funnet at de mest effektive målene er klare og spesifikke i betydningen at det kan være en tidsfrist, et tall eller et resultat som kan måles. Videre er de beste målene personlige. Det vil si at de reflekterer verdiene og mulighetene dine, samt den konteksten du befinner deg i. Det er også slik at vi legger mer innsats i oppgaven og presterer bedre når målene ikke er for lette, men «passe» krevende å strekke seg etter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS