Ledelse

Silicon Valley-mentoren Bill Campbell, som nylig døde, hadde tro på gründere som ledere og var mentor for ledere som Steve Jobs, Larry Page og Jeff Bezos (bildet). Han mente at gründere har den energien som trengs for å lede et selskap på lang sikt.

Silicon Valley-mentor løftet frem gründerne som ledere

Publisert Sist oppdatert

I april døde Bill Campbell, mannen som hadde vært mentor for Silicon Valley-storheter som Steve Jobs, Larry Page, Jeff Bezos og Sherlyl Sandberg. The New Yorker/Magasinet Chef har omtalt noen av Campbells egenskaper/tanker om ledelse:

Hvem har den energien som kreves for å få et selskap til å lykkes på lang sikt? Campbell hadde tro på gründeren, og rådet gjerne investorer til å ikke stresse frem resultater gjennom å hyre inn «karriere-toppledere». Campbell hadde tro på å la gründerens visjon gå sin gang, med gründeren selv ved roret, skriver magasinet Chef.

Campbell er blitt omtalt som Silicon Valleys «Oprah Winfrey». På samme måte som talkshowdronningen hadde han en unik evne til å lytte og han innga umiddelbart tillit hos folk. Folk satt gjerne med en følelse av at mentoren var deres beste venn, uttaler Ben Horowitz, som har hatt Campbell som mentor, til The New Yorker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS