Direktør Daniel Skjeldam i Hurtigruten går av.

Sjefen i Hurtigruten går av

Daniel Skjeldam går av som direktør for Hurtigruten og går i stedet inn som styremedlem i Hurtigruten Group.

Publisert Sist oppdatert

Skjeldam går 15. juli av som administrerende direktør for både Hurtigruten Group og Hurtigruten Expeditions, opplyser selskapet i en pressemelding.

Rollen som sjef i Hurtigruten Group erstattes ikke, opplyser kommunikasjonsdirektør Anne Solsvik til Dagens Næringsliv.

– Det pågår en splitt av gruppen til to selvstendige selskaper, og det er en pågående prosess. Som er del av det, ser man det ikke nødvendig å erstatte rollen i Hurtigruten Group, sier hun.

Skjeldam kom til Hurtigruten i 2012. Han har ledet selskapet gjennom en turbulent tid blant annet som følge av koronapandemien.

Selskapet har gått med et solid underskudd. Fra 2020 til 2023 var det samlede underskuddet på 10,5 milliarder kroner, ifølge DN.

I årets første kvartal ble det nye 804 millioner kroner i underskudd før skatt, noe som gir et tap på over 11 milliarder kroner siden starten av pandemien.

Under pandemien førte et større smitteutbrudd om bord på Hurtigrutens MS Roald Amundsen til at selskapet måtte betale en bot på 1 million kroner.

– I min nye rolle som styremedlem ser jeg stort potensial for både Hurtigruten Expeditions (HX) og Hurtigruten, og jeg venter ivrig på å støtte deres videre utvikling, sier Skjeldam i pressemeldingen.

Gebhard Rainer overtar som direktør i Hurtigruten Expeditions. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Sandals Resorts International.

Powered by Labrador CMS