Ledelse

Diskriminering og trakassering på jobb henger sammen med lavere trivsel og engasjement i jobben, og økt risiko for å utvikle symptomer på angst, depresjon og søvnproblemer.

Skeive opplever diskriminering og trakassering på jobb

Det viser internasjonale studier. Norske ledere bør merke seg funnene, mener Stami. Passive ledere og mangel på synlig støtte gir diskriminering og trakassering større spillerom.

Publisert Sist oppdatert

LHBT-personer (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og andre kjønnsidentiteter og seksuelle orienteringer) opplever fordomsfull adferd, diskriminering og trakassering på arbeidsplassen. Dette viser en kunnskapsoppsummering som er blitt gjort i Sverige, skriver Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami) i en artikkel på sine hjemmesider.

Denne typen opplevelser er forbundet med lavere trivsel og engasjement på jobb, og kan også øke risikoen for å utvikle symptomer på angst og depresjon, søvnproblemer og høyere risiko for sykefravær.

– Viktig at ledere er oppmerksomme

Therese Hanvold, direktør i Stami, sier i artikkelen at det er viktig at ledere i arbeidslivet er oppmerksomme på denne kunnskapen. Slik at de kan legge til rette for trivsel og forebygge sykefravær blant de ansatte i disse gruppene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS