Ledelse

Torvald Kvamme (t.v.) ledet oppbyggingen av Bulder bank. Tor W. Andreassen (t.h) er professor ved NHH. Begge er opptatt av kundedrevet innovasjon.

Slik bygget de mobilbanken Bulder | Kapret kunder med automatisk rentenedsettelse

– Vi lyttet til kundene, sier Torvald Kvamme, som ledet banken. NHH-professor Tor W. Andreassen mener flere bør satse på nye løsninger som kundene vil ha, fremfor å perfeksjonere kvaliteten på «det gamle».

Publisert Sist oppdatert

Tenk deg at du sitter i ledelsen i en bank. Dere skal utvikle en ny mobilbank, og på bordet ligger det et forslag om automatisk nedjustering av rentene på boliglånene til kundene.

Jo mer av boliglånet som blir nedbetalt, jo større sikkerhet har banken i boligen og jo lavere skal boliglånsrentene ut til kunden bli. Et lite dataprogram, en algoritme, skal justere renten ned automatisk. Uten at kundene må be om det. Alternativet er vanlig rentepraksis, der banken venter med å sette ned boliglånsrenten.

Sammenlignet med tradisjonell rentepraksis, vil automatisk nedsettelse av utlånsrenten føre til at dere taper penger. Spørsmålet blir dermed om utlånsvolumet vil øke så mye at det likevel kan bli god butikk for banken. Ville du turt å gå for automatisk rentejustering?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS