Ledelse

Ledere flest tar ikke risikobildet tilstrekkelig på alvor, viser undersøkelser.

Slik kartlegger du risiko på vei inn i 2022

IT-sikkerhet, leverandørkrise, forholdet til ansatte og en fortsatt ustabil global situasjon er noe av det bedriftsledere er mest bekymret for når vi snart går inn i 2022. Norsk risikoekspert mener mange fremdeles ikke tar egen risiko på alvor.

Publisert Sist oppdatert

Amerikanske «The Institute of Internal Auditors»’ ferske undersøkelse – OnRisk 2022 – kartlegger hvilke risikofaktorer som i størst grad bekymrer dagens internasjonale ledere. Lignende undersøkelser er også gjort i Norge, og resultatene er i stor grad likelydende. Det blir stadig mer risikabelt å drive en virksomhet, men lederne i virksomhetene ser ikke omfanget.

Kristian Thaysen, daglig leder og grunnlegger av rådgivningsselskapet Agenda Risk, er blant dem som mener risikobildet for de fleste norske virksomheter de siste årene har blitt betydelig mer omfattende og komplekst.

Ifølge Agenda Risk-sjefen er det svært mange norske virksomheter som ikke tar seg tid til å reflektere over hva som kan gå galt – spesielt når alt blir mer komplekst og uoversiktlig. Mange har ikke tilstrekkelig fantasi eller tror ikke det kan skje dem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS