Ledelse

Slik leder du i usikkerhet

5 steg ledere må ta for å påvirke systemet i en usikker verden.

Publisert Sist oppdatert

Usikkerhet og ustabilitet preger omgivelsene i både økonomien og politikken. Den økende økonomiske usikkerheten gjør at virksomheters prestasjoner svinger mer, samt blir mer påvirket av faktorer som ikke har med konkurranse å gjøre, noe som gjør beslutningstakingen vanskeligere. Det skriver Martin Reeves, Simon Levin, Johann D. Harnoss og Daichi Ueda til MIT Sloan Management Review.

Mange globale virksomheter tar i bruk lave lønnsnivåer og produksjonskostnader i andre land, lave handelsbarrierer og teknologiske nyvinninger for å takle de svingende tilstandene. Slike tiltak faller ikke alltid i god jord, da det kan skape store sosiale konsekvenser, noe som igjen påvirker økonomiske og politiske avgjørelser.

Virksomheters beslutninger påvirker ikke lenger bare dem selv – de påvirker selve omgivelsene og markedene; konkurrenter, ressurser, leverandører og kunder. Det gjør at ledere må tenke nytt, skriver Reeves og kollegene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS