Ledelse

Kjell Inge Røkke er storeier i Aker-systemet. Staten har flere ganger stemt mot lederlønningene i Aker-eide selskaper der staten eier aksjer, men det har vært uten effekt. Dette bildet er fra 2019.

Staten sier nei til lederlønningene i Aker-eide selskaper, men blir overkjørt

Staten har flere ganger stemt mot lederlønningene i Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskaper, men styrene avviser statens innvendinger.

Publisert Sist oppdatert

­Staten har direkte eierandeler i 69 selskaper, med Nærings- og fiskeridepartementet som forvalter av statens mest verdifulle eierandeler.

Dagens Perspektiv har gått gjennom statens stemmegivning på generalforsamlingene i 2023, der lederlønnsrapportene alltid står på dagsorden. Dette er statens mulighet til å si sin mening om lederlønningene og samsvaret med statens forventninger.

I 2023 har staten stemt nei til lederlønnsrapportene to ganger. Begge gjelder selskaper der Kjell Inge Røkkes Aker har kontrollen, og begge er notert på Oslo Børs.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS