Ledelse

Zelenskyj taler med både patos og etos, her under en uavhengighetsmarkering i juli i år. Han er en karismatisk leder, med klare ideer om fremtiden. Men besitter han også den karismatiske lederens skyggesider? spør Steinar Bjartveit.

Steinar Bjartveit: Et lett kritisk blikk på lederen Zelenskyj

Kronikk | Kan en så flott leder som Zelenskyj ha skyggesider? Kan han falle for eget grep?

Publisert Sist oppdatert

Steinar Bjartveit er psykolog, høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI og jobber med lederutvikling via Keiron AS. Han har skrevet flere bøker om ledelse. Bjartveit er kjent for å kombinere klassiske og historiske perspektiver med moderne ledelsesteori og psykologi.

KRONIKK. I juni hadde 80 erfarne ledere og rådgivere eksamen. Over tre dager ble de bedt om å rette et faglig kritisk blikk inn mot Volodymyr Zelenskyj; Ukrainas president. Det var eksamen på Master of Management-programmet Ledelse, makt og mening.

Tre spørsmål skulle besvares: 1. Hva kjennetegner hans krigsretorikk? 2. Er han autentisk eller spiller han en rolle? 3. Kan han som karismatisk leder falle for eget grep?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS