Ledelse

Stener Kvinnsland trekker seg som styreleder for Oslo Universitetssykehus.

Stener Kvinnsland går av som styreleder på grunn av sykdom

Tidligere Helse Bergen-direktør og nåværende styreleder for Oslo universitetssykehus og Helse Stavanger trekker seg på grunn av personlig sykdom.

Publisert Sist oppdatert

Det var Dagens Medisin som først omtalte saken.

Stener Kvinnsland, som leder Kvinnsland-utvalget, vil sluttføre arbeidet til utvalget som skal utrede en ny organisering av eierskapet til spesialisthelsetjenesten, som skal leveres i desember, får Dagens Medisin opplyst fra Oslo universitetssykehus (OUS).

Han har vært styreleder for OUS siden oktober 2011.

Kvinnsland som også har vært kreftlege, gikk av som administrerende direktør for Helse Bergen i august i fjor. Etter det ble han ansatt som rådgiver for det internasjonale arbeidet til Haukeland universitetssykehus, og som professor II i en 10 prosents stilling ved Universitetet i Bergen, skriver BT.

Anne Carine Tanum, som er nestleder i styret ved Oslo universitetssykehus, går inn som styreleder ved helseforetaket, skriver BA.

Takker for innsatsen

Helse Stavanger skriver på sine nettsider at professoren og seniorrådgiveren har valgt å trekke seg fra sine styreverv på grunn av sykdom, inkludert vervet som styreleder i Helse Stavanger HF.

– Vi takker Stener Kvinnsland for den gode jobben han har gjort for Stavanger universitetssjukehus i perioden - og ønsker god bedring og alt godt videre, sier administrerende direktør i Helse Stavanger, Inger Cathrine Bryne.

Helse Vest skriver dette:

– Som styreleiar har Stener Kvinnsland lagt ned ein solid innsats, og medverka med både erfaring, forståing og kunnskap frå mange år i fleire roller i sjukehus-Noreg. Vi skulle gjerne hatt med oss Kvinnsland vidare som styreleiar i Helse Stavanger, men har sjølvsagt forståing for at han vil tre av. Nå ønskjer vi god bedring og lykke til i det vidare, seier Herlof Nilssen, administrerande direktør i Helse Vest.

Powered by Labrador CMS