Ledelse

Ap–leder Jonas Gahr Støre må unngå å ta stilling før alle parter i saken er hørt, ifølge høyesterettsadvokat.

– Støre har bevisbyrden

Advokatene i Arbeiderpartiet var raske til å konkludere med at forseelsene Trond Giske er beskyldt for var ulovlige. Han har likevel krav på å bli hørt før Støre sender ham helt ut i kulda, hevder arbeidsrettsekspert.

Publisert Sist oppdatert

– Det er arbeidsgiver som har bevisbyrden for at noe galt har skjedd, og den bevisbyrden skjerpes ved alvorlige anklager, sier arbeidsrettsekspert og partner i Advokatfirmaet Kvale, Nicolay Skarning til Dagens Perspektiv.

– Men her det ikke et arbeidsforhold, så den tillitsvalgte må nok samtidig vise at han er tilliten verdig. Dette gjelder i enda større grad de sentrale tillitsverv som leder og nestleder, framhever advokaten.

«Jeg tror på varslerne. Det ligger ingen falske varsler på mitt bord», uttalte Støre på eget initiativ under tirsdagens pressekonferanse. Det kunne tolkes som en forhåndsdømming av sykmeldte Trond Giske. Han la pliktskyldig til at også Giskes syn måtte få bli fremført og hørt, før en endelig «dom» felles i saken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS