Ledelse

Nord-Koreas trener, norske Jørn Andersen.

Stortrives i Nord-Korea

De 30 klubbspillerne Jørn Andersen tok ut til landslaget, forlot sine klubber og spiller nå landslagsfotball på heltid.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Dagbladet forteller vår gamle landslagsspiss om livet som sjef i verdens mest lukkede land. Han forteller at spillerne han tok ut på landslaget nå har forlatt sine klubber for godt, og kun spiller på landslaget. Det samme gjelder trenerapparatet. Forholdene er annerledes enn i andre land.

Han innrømmer at han var spent før han tiltrådte, men er veldig glad for at han sa ja.

– Som landslagstrener i fotball har jeg en av de høyeste stillingene på sport i landet. Jeg har ikke motstand. Men jeg må ingenting som følge av at jeg har den jobben jeg har, det følger ingen forpliktelser. Derfor gikk jeg ikke en gang å så på da det var en stor militærparade i Pyongyang for en tid tilbake, sier han til avisen.

Han legger til at jobben kanskje er den beste han noen gang har hatt. Og det skyldes ikke at jhan bor og har det bra i et land der alle ikke har det så bra, det handler om hverdagen på treningsfeltet.

–Jeg har aldri jobbet med en mer dedikert spillergruppe, sier han til Dagbladet.

Og starten på Andersens Nord-Korea-eventyr har vært bra: To seire og én uavgjort er status så langt. Blant annet slo Nord-Korea UAE, Emiratene, som Norge nylig bare klarte 0–0 mot.

Kritikk

Mange har vært kritiske til at Andersen i det hele tatt påtok seg jobben, i et land som mange anser som blant verdens verste diktaturer.

Tysklands største avis, Bild Zeitung, var meget kritisk. Det samme var den norske fotballtreneren, og tidligere landslagsstjerna, Lars Bohinen.

I intervjuet med Dagbladet bedyrer Andersen at fotballen skal være upolitisk. Han mener kritikken bidrar til å ødelegge for alle barna som potensielt kan bli gode fotballspillere i landet.

Powered by Labrador CMS