Ledelse

Styremedlemmer saksøkes etter konkurs

Cato Schiøtz og to andre tidligere styremedlemmer i Helios saksøkes for å ha begjært oppbud to år for sent.

Publisert Sist oppdatert

Stiftelsen Helios ble opprettet i 1969 som Norges første omsetningskanal for økologiske og biodynamiske varer. Helios slet imidlertid med store økonomiske problemer, og våren 2008 begjærte selskapene og stiftelsen oppbud. Konkursboene etter Helios Distribusjon og Stiftelsen Helios har nå tatt ut søksmål mot tre tidligere styremedlemmer, skriver Finansavisen. Den profilerte advokaten Cato Schiøtz er blant dem.

– Styret burde begjært oppbud på et tidligere tidspunkt, og således begrenset tapet for kreditorene, sier partner Espen R. Hamar i Kvale, som er prosessfullmektig for de to boene, til avisen.

De tre styremedlemmene holdes ansvarlig for mertapet kreditorene ble påført. Det samlede erstatningstapet er på cirka 5,5 millioner kroner.

Advokat Stephan L. Jervell som representerer Schiøtz og styremedlem Stig Terje Hammer, avviser at styret sov i timen og mener det ikke finnes grunnlag for søksmålet.

– Hammer og Schiøtz var meget aktive. De hadde mange møter og jobbet hardt. Men det er alltid annerledes når man ser ting i etterkant. Folk blir alltid klokere da.

Powered by Labrador CMS