Ledelse

– Jeg har verv i ulike bransjer jeg har jobbet i tidligere. Mesteparten av inntekten min har jeg fra styrevervene, forteller Marit Arnstad.

Styres av eks-politikere

Styrene i 20 av de viktigste selskapene her i landet huser 17 tidligere statsråder og statssekretærer. Blant dem Marit Arnstad, som sitter i både Statoil, Aker Seafood, NTNU, Statskog og Polaris Media.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en kartlegging Dagbladet har gjort. Den tidligere olje- og energiministeren fra Senterpartiet er nestleder i Statoil-styret og styremedlem i de øvrige selskapene. Hun mener timing har vært avgjørende for at hun har blitt valgt.

– Jeg gikk ut av politikken og inn i styrene da regelen om 40 prosent kvinner i styrene kom. Jeg har verv i ulike bransjer jeg har jobbet i tidligere. Mesteparten av inntekten min har jeg fra styrevervene, sier Arnstad.

Det vil si 1,2 millioner før skatt, hvorav noe mer enn en tredjedel kommer fra vervet i Statoil. Hun arbeider i tillegg som advokat i Trondheim.

Andre eksministre og statssekretærer med styreverv er Hanne Harlem (Ap), Odd Roger Enoksen (Sp), Thorhild Widvey (H), Eivind Reiten (Sp), Anne Breiby (Ap), Kristin Krohn Devold (H), Halvor Stenstadvold (H) og Åslaug Haga (Sp) – alle med fire eller flere verv.

– Jeg får forespørsler hver uke, og kunne ha levd av dette hvis jeg ville, sier Odd Roger Enoksen til Dagbladet.

Les også:

– Skandinaviske styrer er for passive

Styrekvinner fremmer innovasjon

Powered by Labrador CMS