Ledelse

Dette er det et godt tidspunkt for å jobbe med nettverket ditt og skaffe flere kontakter, sier jobbcoachen Göran Hällstrøm.

Ta ditt neste karrieresteg under krisen

Nå kan du legge grunnlaget for å få drømmejobben og få et forsprang på andre søkere.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Koronakrisen har slått hardt inn i mange bransjer, og det er mer snakk om kostnadskutt og nedbemanning enn rekruttering.

Det er lett å tenke at dette ikke er tidspunktet for å søke jobber.

Få et forsprang

Likevel er det flere sektorer som utvider og rekrutterer. Dessuten kan du legge grunnlaget for tiden etter koronakrisen, når aktiviteten øker igjen.

Er du på jakt etter nye jobbmuligheter, er det ingen grunn til å vente.

– Sett i gang jobbsøkingen når andre sitter stille. Nå er det et godt tidspunkt for å jobbe med nettverket ditt og skaffe flere kontakter, sier jobbcoachen Göran Hällstrøm til Chef.se.

Sett i gang jobbsøkingen når andre sitter stille

Han gir tre tips til de som skal søke jobb under koronapandemien.

Tre tips

1. Sett deg et mål

Ta deg tid til å kartlegge egne styrker og svakheter og hva du er ute etter. Sett deg karrieremål og legg en plan for å nå dem, gjerne ved hjelp av en erfaren karriererådgiver.

2. Jobb med nettverk og kontaktflater

Ta kontakt med virksomheter du er interessert i å jobbe hos, som det kan tenkes at trenger folk. Fortell venner og kjente at du er på jakt etter jobb, hva du er ute etter og hva du kan. Utvid kontaktnettet ditt.

3. Bruk sosiale medier

LinkedIn er et åpenbart verktøy, men å skrive på Facebook at du er på jakt etter jobb kan være minst like effektivt.

Hvis du sørger for å markedsføre deg selv under krisen, både bredt og rettet mot bestemte arbeidsgivere, har du også et forsprang når krisen er over og det kommer flere jobber på markedet, oppsummerer Hällstrøm.

Powered by Labrador CMS