Ledelse

Rhiannon Hovden Edwards i Virke og Hans Ole Rian i Creo i sentrum av debatten da KulturPlot avholdt seminar om makt og penger i kulturlivet denne uken. De to er flankert av Hege Knarvik Sande, NOKU (til høyre) og Tone Østerdal (Norske konsertarrangører). Sjefredaktør Magne Lerø forsøker å styre debatten.

Ti krav til ny kulturpolitikk

Armlengden til politikerne må økes og kultsektorens muligheter for inntjening må bli bedre. Her er 10 krav for bedre kulturpolitikk, med 40 forslag om hvordan.

Publisert Sist oppdatert

To av landets største organisasjoner i kultursektoren har slått sine pjalter sammen, og formulert ti krav eller prioriteringer for kulturpolitikken etter koronaen og etter Stortingsvalget.

Med over 9000 medlemmer er Creo Norges største kunstnerorganisasjon. Creo er tilsluttet LO, og organiserer blant annet utøvende musikere, dansere, pedagoger, produsenter, musikkterapeuter, scenografer, dirigenter, inspisienter, sufflører, teknikere og kritikere.

Virke kultur og opplevelser er en arbeidsgiverorganisasjon som samler bredden av kultursektoren. Som medlemmer har de blant annet museer, kino, scener, kulturnæringen og kulturfrivilligheten, samt opplevelses- og serveringsvirksomhetene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS