Ledelse

Inge. K. Hansen er en erfaren styreleder og veteran i norsk næringsliv. Han har tidligere vært konstituert konsernsjef i Equinor.

Tidligere Equinor-sjef kritiserer styreleder

Mener Equinors styreleder driver med rollesammenblanding.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. I et leserinnlegg i Dagens Næringsliv skriver tidligere Equinor-topp Inge K. Hansen at han mener at Equinors styreleder Jon Erik Reinhardsen bedriver en uheldig sammenblanding av roller som bidrar til usikkerhet om ansvar i den såkalte Klouman-saken.

Hansen er en erfaren styreleder, han har vært konsernsjef i Aker Kværner og konstituert konsernsjef i Statoil i en periode (2003-2004); før selskapet skiftet navn til Equinor. Inge K. Hansen har også vært finansdirektør i Statoil i tre år.

Hans Henrik Klouman, tidligere juridisk direktør i Equinor, ble gransket av et eksternt advokatselskap og fratatt ansvaret for etterlevelse av lover og regler, compliance, i Equinor. Selve saken og Kloumans kritikk av styreleder Reinhardsen og tidligere konsernsjef Eldar Sætre er blitt bredt omtalt i Dagens Næringsliv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS