Ledelse

Tillitsbasert ledelse i praksis

It-selskapet Miles kutter ned på bedriftens BMI, som her betyr «bureaucracy mass index». De vil slanke bedriftsbyråkratiet. Se video i artikkelen.

Publisert Sist oppdatert

Tom Georg Olsen er en av gründerne av it-selskapet Miles, et selskap som ofte blir trukket frem som et eksempel på hvordan tillitsbasert ledelse kan utøves i praksis.

Han mener at dette er det viktigste:

– Det ene er at du skal tilrettelegge for at de skal kunne gjøre en best mulig jobb, i det ligger det at de får velge det utstyret som er best til jobben, for eksempel. Det andre er å fjerne hindringer så godt som mulig.

– Skaper frykt hos ledere

Gründeren er opptatt av at Miles skal redusere det han omtaler som bedriftens BMI, et uttrykk som ofte brukes i forbindelse med slanking og vanligvis står for body mass index. Hos Miles betyr det bureaucracy mass index. Målet er å slanke bedriftsbyråkratiet.

Se videoklippet der Olsen snakker om BMI og at essensen i tillit egentlig er å flytte beslutningsmakt nedover i organisasjonen. Han registrerer at sistnevnte kan skape frykt, særlig hos ledere.

Videoen ovenfor er et utdrag fra et større intervju med Tom Georg Olsen om tillitsbasert ledelse. Hvis du vil se hele intervjuet, så finner du det her:

Powered by Labrador CMS