Ledelse

København kommune sa i den danske tillitsreformens tidlige dager at tillitsbasert ledelse skulle praktiseres i all forvaltning. Siden har de innført mer kontroll igjen, men noen tillitsløsninger er beholdt og nye testes.

​​​​​​​Tillitsbasert ledelse – versjon 2.0

Norske politikere vurderer en tillitsreform i offentlig sektor. Danskene har lang erfaring, og eksperimenterer nå med det Niels Thygesen fra Copenhagen Business School omtaler som andre generasjons tillitsbasert ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Partiene som nå diskuterer et mulig regjeringssamarbeid – Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV – har alle snakket varmt om en tillitsreform i offentlig sektor. Tillit er et begrep som kan romme så mye, og hvordan en eventuell tillitsreform vil bli, vites ikke.

Men noe av tanken er at det skal brukes mindre tid på rapportering og byråkrati – og mer tid på kjerneoppgavene, elever, pasienter og andre brukere av kommunale tjenester.

For å få noen ideer om hva tillitsbasert ledelse kan være og ikke være, skal vi imidlertid ikke lenger enn til Danmark.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS