Ledelse

Olje- og energiminister Tina Bru er innstilt som ny nestleder i Høyre. Valget skjer på partiets landsmøte i slutten av mars.

Tina Bru vil være grønn Høyre-nestleder

Ung utålmodighet og et driv for å få ned klimagassutslippene er noe av det Tina Bru vil ta med seg inn i toppledelsen i Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Valgkomiteen har enstemmig innstilt den 33 år gamle olje- og energiministeren som ny andre nestleder i partiet, etter Bent Høie, som ikke ønsket gjenvalg. Dermed ligger alt til rette for at hun velges inn i toppledelsen til Høyre på landsmøtet i mars, sammen med veteranene partileder Erna Solberg (58) og første nestleder Jan Tore Sanner (54).

På spørsmål om hva som skiller hennes generasjon politikere fra de eldre, svarer hun:

– Jeg tror kanskje det er gjengs for dem som er litt yngre at vi kanskje er litt mer utålmodige, at vi presser litt ekstra hardt på. Vi er veldig ivrige etter å komme framover, sier Bru, som tilføyer at hun er usikker på om hun fortsatt kan kalle seg «yngre politiker».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS