Ledelse

Blir du hele tiden distrahert av sosiale medier? Skru av Internett om du kan.

Tips om økt selvdisiplin

Start med å kartlegge dine svakheter.

Publisert Sist oppdatert

Må du bare sjekke sosiale medier hele tiden? Eller har du en dragning mot søtsaker som gjør det vanskelig å gå ned i vekt? Uansett hva svakhetene dine måtte være, start med å innrømme dem, råder Amy Morin, forfatter av en kommende bok om mental styrke i et innlegg hos forbes.com. Dette mener hun er det første steget på veien mot økt selvdisiplin.

Hvis du mener det er nødvendig, kan du fjerne noe av det som frister deg, er et av hennes øvrige råd. Hvis svakheten din er at du må sjekke sosiale medier hele tiden mens du jobber, skru av Internett når du har muligheten til det.

Man kan imidlertid ikke fjerne alt som er ukomfortabelt. Ett av Morins mer krevende tips er å trene seg på å håndtere vanskelige følelser – det være seg kjedsomhet, frustrasjon, ensomhet eller det å være lei seg. De fleste av oss klarer å håndtere mer av det som er lite komfortabelt enn vi tror, argumenterer Morin – og den som klarer å øke toleransegrensen for negative følelser, kan etter sigende få en gevinst i form av økt selvdisiplin.

Powered by Labrador CMS