Ledelse

To av landets fremste forskere på kvinner i styrer og ledelse er positive til kjønnskvotering til styrene i de største AS-ene

Karin Thorburn, finansprofessor ved NHH, og Mari Teigen, leder for Core – senter for likestillingsforskning, ser ingen grunn til at store AS ikke skal ha samme regler for kvotering som ASA-ene.

Publisert Sist oppdatert

De private aksjeselskapene her i landet styres i hovedsak av menn. Kvinneandelen i styrene ligger på 19,6 prosent; i snitt er dermed åtte av ti styremedlemmer i aksjeselskapene menn.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil ha flere kvinner inn i styrene, og varslet nylig at det i høst vil bli sendt ut et forslag på høring om krav til kvotering av kvinner til styrene i aksjeselskapene.

Dét har skapt debatt.

To av landets fremste forskere på kvinner i styrer og ledelse, NHH-professor Karin Thorburn og likestillingsforsker Mari Teigen, er imidlertid positive til en eventuell kvotering til styrene i aksjeselskapene – så lenge kvoteringen begrenses til store selskaper.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS