Ledelse

To måter å være «perfekt» på

Det er forskjell på positiv og negativ perfeksjonisme.

Publisert Sist oppdatert

Elizabeth Kuylstierna var prosjektlederen som ikke leste én artikkel for å forbedre seg på jobben. Hun leste hundre. Og inni henne gnagde uroen. Var hun bra nok?

I forbindelse med en større temaartikkel om perfeksjonisme i månedsmagasinet Ledelse tidligere i høst fortalte Elizabeth Kuylenstierna om hvordan perfeksjonisme på jobben og i privatlivet til slutt gjorde henne så syk at hun var døden nær. Hun forteller også om veien tilbake.

Det er mange år siden hun nesten lot seg knekke av perfeksjonisme. Hun har siden den gang lagt om mange ting i livet sitt og jobber nå som coach, blant annet for ledere som sliter med negativ perfeksjonisme. En av de tingene de ofte snakker om, er at alle andre ikke er så opptatt av alt det perfeksjonisten sier og gjør som perfeksjonisten selv tror. Innser man dét, kan det være lettere å senke skuldrene og gi litt mer slipp.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS