Sigrid Røyseng (t.v) og Liv Hemmestad har skrevet bok om «praktisk klokskap» i ledelse.
Sigrid Røyseng (t.v) og Liv Hemmestad har observert og studert ledelse i Nasjonalballetten og kvinnelandslaget i håndball på nært hold. Begge miljøene har over tid praktisert det Røyseng og Hemmestad beskriver som «praktisk klokskap» i ledelse.

Toppidrett og ballett: «Praktisk klokskap» i ledelse

Brølende trenere og tyranniske koreografer har vært velkjente lederskikkelser i idrett og dans. Men det går an å lede på en mer human måte, og samtidig skape ekstremt gode prestasjoner.

Håndballspillere som med fart og lekenhet setter ballen i mål i mer eller mindre umulige situasjoner. Ballettdansere som svever over scenen med beina i spagaten og et avslappet smil om munnen mens de gestalter en karakter.

Dette er to grenseoverskridende prestasjoner som kunne vært hentet fra en nesten hvilken-som-helst-prestasjon i henholdsvis kvinnelandslaget i håndball og Nasjonalballetten. I disse miljøene handler det om å stadig strekke seg etter et nivå noen ennå ikke har sett.

Liv Hemmestad og Sigrid Røyseng innleder sin nye bok «Klokskap og ledelse i høytpresterende miljøer» med de to nevnte scenene. For å få fram så store prestasjoner, er det mange brikker som skal på plass. Én av dem er ledelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS