Ledelse

Caroline Farberger snakket fra scenen under årets SHE-konferanse. Her viser hun fram et bilde av seg selv før kjønnskiftet.

Toppsjef skiftet kjønn: – Var redd for å miste respekten i næringslivet

Svenske Caroline Farberger kjente ingen i ledende stillinger som hadde kommet ut som transpersoner i næringslivet. Likevel valgte hun i en alder av 50 år å bytte kjønn. – Jeg trengte å leve autentisk, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske topplederen Caroline Farberger (55) skiftet kjønn som 50-åring. Hun er en svensk bedriftsleder som for tiden jobber som partner og styreleder i venturekapitalselskapet Wellstreet. Hun har tidligere fungert som administrerende direktør i det svenske selskapet ICA Insurance, en del av ICA-gruppen, fra 2016 til 2022.

Under SHE-konferansen i Oslo snakket hun om hvordan hennes kvinnelige kollegaer endelig hadde turt å åpne seg opp for henne da hun skiftet kjønn. De siste årene har hun dedikert tiden sin på å bygge inkluderende og rettferdige arbeidsplasser.

– Hadde jeg blitt invitert til SHE-konferansen for fem år siden, ville jeg snakket om likestilling og situasjonen for kvinner i næringslivet med stor selvtillit. Med den samme selvtilliten kunne jeg levere hvilken som helst kvartalsrapport. Jeg kunne fylle alle potensielle kunnskapshull ganske enkelt ved å være en erfaren administrerende direktør.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS