TOPPSJEFEN

Oljefond-sjef Nicolai Tangen hilser til folk og kamera.

Toppsjefanalyse Nicolai Tangen: Elsket og hatet – som å kaste en dynamittgubbe inn i Norges Bank

Få nordmenn hadde hørt om Nicolai Tangen da han kom inn i norsk offentlighet med et vedvarende, stort brak.

Publisert Sist oppdatert

Den 26. mars 2020 ble det kjent at hedgefondforvalteren Nicolai Tangen, med økonomiutdannelse fra Wharton og mastergrader i kunsthistorie og organisasjonspsykologi, var utpekt til å ta over jobben som sjef for selveste Oljefondet – eller Norges Bank Investment Management (NBIM) – etter Yngve Slyngstad. Dermed braket det løs. Plutselig visste alle hvem den tidligere anonyme finansmannen var.

I denne artikkelen analyserer Dagens Perspektiv Nicolai Tangens lederskap; i vår serie «Toppsjefen» (se også faktaruten).  

– Tangen er en helt ny ledertype. Han representerer en helt ny stil, og en helt ny omgang med offentligheten. Det er trolig for tidlig å konkludere noe om lederskapet, men kontraster er ofte tydeliggjørende. Yngve Slyngstad og Nicolai Tangen er ulike. De har begge driv og oppdrift på ulikt vis. Men der det var helt åpenbart at Slyngstad var sjef, fremstår Tangen muligens mer som en ambassadør, mener en som kjenner Oljefondets øverste leder fra sentralbank-kretser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS