Ledelse

TOPPSJEFEN - Per Axel Koch: Tenker store tanker

Som toppsjef i Adresseavisen asa og styreleder i Sparebank1 Midt‑Norge har Per Axel Koch med sin tallknusende, rasjonelle strategi og lederstil opparbeidet seg en betydelig makt­posisjon i Trøndelag. Flere hodejegere og ledelses­eksperter mener Koch har større lederoppgaver i vente.

Publisert Sist oppdatert

– Per Axel Koch hadde vært et emne til sjefsjobben i Media Norge hvis Adresseavisen ikke hadde blitt skviset ut. Og dét tror jeg hadde vært helt i tråd med Kochs personlige ambisjonsnivå. Om Per Axel Koch ikke uttrykker sine ambisjoner klart, så ser man dem i all hans gjerning. Schibsted-sjef Kjell Aamot ser ut til å være idealet hans; og en stund gikk de jammen meg i samme klær også. For min egen del har jeg lurt på når Adresseavisen blir for lite for Per Axel Koch, sier en medieekspert til Ukeavisen Ledelse.

Per Axel Koch er konsernsjefen i Adresseavisen ASA, som var styreleder i Kanal24 og fremdeles er styreleder i Sparebanken Midt-Norge. De siste månedene har han figurert i mediene som sjefen for Adresseavisen, som lenge så ut til å bli en joker i spillet om hvorvidt mediekonsernet Schibsted skulle få gjennomført sin kongstanke om å samle de største regionavisene i et rike eller ei.

Schibsted ville riktignok på et tidspunkt selge aksjene sine i Adresseavisen for å komme under den lovfestede eierskapsgrensen, men alt tyder på at Medietilsynet likevel sier nei. Neste stopp blir da Klagenemda for eierskap i media, og hva som kommer til å skje med Adresseavisen vites ennå ikke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS