Ledelse

Traaseth og Gitmark: – Unge ledere har for lite kunnskap om den norske ledelsesmodellen

Anita Krohn Traaseth, medlem av EUs innovasjonsråd og tidligere toppsjef for Innovasjon Norge, og Hannah Gitmark, nestleder i Tankesmien Agenda, mener den norske ledelsesmodellen bør inn som pensum i lederutdanningene.

Publisert Sist oppdatert

­Norske politikere og aktørene arbeidslivet framhever ofte den norske modellen og trepartssamarbeidet som et overordnet og viktig fortrinn for Norge. Men kan vi ta for gitt at den vil være der også i fremtiden?

– Politikere, partene i arbeidslivet og en del ledere snakker ofte om at den norske modellen er viktig for den norske konkurransekraften, men det er godt voksne ledere som snakker om det, sier Hannah Gitmark.

– Når jeg snakker med unge ledere, så er det veldig få som trekker fram den norske modellen. Når jeg snakker med bekjente, som er unge, så er det veldig få som vet hva det er. De har ikke noe reflektert forhold til det. Er det sånn at unge folk og unge ledere ikke veit noe om den norske modellen; som er så viktig for Norge? I så fall vil jeg tenke at det er et problem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS